Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2007

Randy Marsh, αυτός ο ήρωας!

Υποθέτω ότι βλέπετε South Park. Αν όχι, ξεκινήστε! Απ'την αρχή, για να δείτε την εξέλιξη των χαρακτήρων σ'αυτή τη σειρά με πολυανατρεπτικό χιούμορ (η ανατροπή της ανατροπής). Κι ενώ το σύνολο αποδεικνύεται υπέρηχο, εγώ θα ήθελα να σταθώ σ'ένα χαρακτήρα, το Randy Marsh, πατέρα του Stan.

Ο μοναδικός γεωλόγος (κι επιστήμονας) της πόλης που προέβλεψε την πρόωρη έλευση (που δεν ήρθε ποτέ) της καταστροφής λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για την εξήγηση της αυτοανάφλεξης, η οποία επιδείνωσε το φαινόμενο του θερμοκηπίου με αποτέλεσμα να διατυπώσει την ενιαία θεωρία φυσήματος (κλασίματος) με σύνεση, καθολικός κατά βάση και μάλιστα μέλος κρυφής οργάνωσης για την προστασία του μυστικού του αγίου Πέτρου (ο οποίος ήταν κουνέλι!!!) αλλά κατά περίπτωση άθεος, ακόμη και μορμόνος. Με ένα βραχύ πέρασμα ως αστέρι σε boy band και τώρα τελευταία κιθαροπαίχτης...

Μια καθημερινή φιγούρα, λίγο αφελής, εύκολα επηρεαζόμενος, υποχονδριακός, με θέληση να βοηθήσει αλλά πληγώνεται εύκολα, που βιώνει τα παιδικά τραύματα του υιού του, φανατικός οπαδός, που παθιάζεται με τα μικρά, τα ασήμαντα, εύκολα εξαρτώμενος (αλκοόλ, ηλεκτρονική ηρωίνη) αλλά πάνω απ'όλα αυθεντικός. Η συγκέντρωση (εν είδει καρικατούρας) σε ένα χαρακτήρα όλων των χαρακτηριστικών του σημερινού μέσου αμερικανού (κι όχι μόνο) πολίτη. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Δηλώνω ευθαρσώς συνεπαρμένος απ'αυτόν τον ήρωα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: