Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2007

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, το λαπωνίζειν;

Έχει αναλογιστεί κανείς τη σημασία της καρφίτσας στο σημερινό πολιτισμό; Πως έχει καταφέρει να μπει σε στερεότυπες φράσεις, όπως «Δεν πέφτει ούτε καρφίτσα», ή να γίνει μέγεθος αναφοράς (βασικά η κεφαλή της) «μέγεθος κεφαλής καρφίτσας, αλλά και μέγεθος φακής, δραχμής κλπ»; Τι κοινό έχουν οι πατάτες με τις μέντες και γιατί ότι τις κλάνουμε σημαίνει ότι φοβόμαστε; Με τις πατάτες ειδικά θέλει προσοχή, να αποφεύγετε τις χοντρές και καυτές. Γιατί κάποιος μπορεί να πεθάνει απ'τα γέλια και πόσο παίζουν ρόλο σ'αυτό τ'αυγά που του καθαρίζουν; Πως σχετίζονται η κατανόηση με το χριστό; Τι μέγεθος είχαν οι τρύπες των βελονών την εποχή του χριστού; Επίσης, θέλει προσοχή στο πόσο σφίγγουμε τη βίδα. Αν το παρακάνουμε, έχουμε εκρήξεις οργής αλλά δεν πρέπει να την έχουμε και χαλαρή (εδώ οι απόψεις διίστανται), μην ξεχνάμε ότι είναι η ίδια βίδα που συγκρατεί την μπιέλα.

Γιατί όταν σκεφτόμαστε κοιτάμε πάνω δεξιά; Γιατί όταν λέμε ψέμματα ξύνουμε τη μύτη; Γιατί όταν συλλογιζόμαστε τρίβουμε το σαγόνι; Πόσα διαφορετικά σχέδια έχουν οι νιφάδες; Έχουν όλα τα είδη αραχνών 8 πόδια; Υπάρχουν μέλη του ζωικού βασιλείου χωρίς πόδια αλλά με χέρια; Γιατί έχουμε δυο ρουθούνια και πέντε δάκτυλα ανά μέλος; Αν το πράσινο είναι ο Γρηγόρης και το κόκκινο ο Σταμάτης, το πορτοκαλί ποιος είναι; Γιατί ενώ σε κάθε γραφείο σχεδόν υπάρχει τουλάχιστον ένας διακορευτής είναι ανήθικο να διακορεύεις; Έχει φορέσει ποτέ κανείς την απαγορευμένη ζώνη;

Τέλος πρέπει να αποδώσουμε φόρο τιμής (ο οποίος εκπίπτει σε δηλώσεις κάτω των 10,000 ευρώ) σ'αυτούς που έκαναν τη ζωή μας πιο εύκολη με τις ιδέες τους: στυλό με σφαιρίδιο, κλειδί στην κλειδαριά, κορδόνια, καλαμάκι, συνδετήρας, φερμουάρ, μπιντές, χαρτί υγείας, 4 τρύπες στα κουμπιά και φυσικά γραμμές στα τετράδια!

Πριν κλείσω είναι κάτι που ήθελα πολύ καιρό να πω: Κατάρα σ'αυτούς που έφεραν το σουτιέν και τη γραβάτα (σαλιάρα για ενήλικες;) στη ζωή μας! (Αλήθεια είδατε το νέο σουτιέν με την ψεύτικη θηλή ώστε να δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει σουτιέν. Σε τι βαθμό το «φαίνεσθαι» μπορεί να μετασχηματιστεί σε «είναι»; Αλλά αυτό θα αποτελέσει θέμα μιας άλλης δημοσίευσης...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: