Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2007

Το Χέρι

Άνοιξε τα μάτια του. Διαπίστωσε πως ήταν μέσα στο χέρι της. Ένιωθε υγρό. Τότε τον είδε απέναντι, ακίνητο στο πάτωμα με ματωμένη τη μπλούζα στην κοιλιά του. Τι συνέβη; Χαλάρωσε τη λαβή της και το άφησε τότε στην άκρη, φεύγοντας απ'το δωμάτιο. Θα είχε έτσι την ευκαιρία να σκεφτεί χωρίς την πίεσή της. Τον είδε τότε να ανοίγει τα μάτια του που ήταν γεμάτα απορία, σαν να μην ήξερε τι είχε συμβεί. Τον είδε να παρατηρεί την κόκκινη κηλίδα στο χαλί και να αρχίζει να συνειδητοποιεί. Τον είδε επίσης να χάνει τις αισθήσεις του.

Την είδε να επιστρέφει, να κάθεται στην καρέκλα και να το ξαναπέρνει στο χέρι της. Τώρα ένιωθε πιο απαλό το άγγιγμά της. Είναι δυνατό να είχε συμβεί αυτό μεταξύ τους, αυτοί που αγαπιόντουσαν, αυτοί που λατρευόντουσαν; Ένιωσε δυο σταγόνες απ'τα δάκρυά της να πέφτουν πάνω του. Τότε είδε αυτό να ανοίγει τα μάτια του. Ήταν διαφορετικά τώρα, με μια διεστραμμένη έκφραση πάθους. Το χέρι της έσφιξε γύρω απ'τη λαβή του και τα μάτια της τώρα γέμισαν με τρόμο και την ένιωσε να παλεύει ενάντια σ'αυτό που θα ακολουθούσε. Όχι, ας μην το έκανε, δεν μπορούσε να δεχτεί ότι είχε γίνει το όργανο τέτοιας πράξης. Και τότε τον άκουσε να βγάζει ένα στεναγμό, σαν να θέλει να πει κάτι. Είδε την οργή και τον τρόμο στα μάτια κι ένιωσε την ασφυκτική πίεση της στη λαβή του. Βγάζοντας μια κραυγή, ένιωσε να κόβει χωρίς δυσκολία το λαιμό του και το ζεστό του αίμα να το λούζει. Τον είδε να πνίγεται στο ίδιο του το αίμα. Και τότε τα μάτια της άλλαξαν έκφραση, γεμάτα αγάπη και πόνο τώρα. Και τα δικά του γεμάτα αγάπη κι ικανοποίηση, κι ας τον είχε σκοτώσει.

4 σχόλια:

chmarni είπε...

Τα άρθρα "Το Χέρι", "Η Καρέκλα" και "Το Χαλί" Ξεκινούν με την ίδια Φράση: "Άνοιξε τα μάτια του" ή "Άνοιξε τα μάτια της".
Νομίζω ότι επιχειρείς να εισάγεις στη τέχνη την έννοια του κοιμισμένου ήρωα !!!

Νίκος Τσαχουρίδης είπε...

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι...

Βέβαια τα 3 κείμενα που αναφέρεις είναι 3 παραλλαγές της ίδιας ιστορίας απ'την οπτική γωνιά του άνδρα, της γυναίκας και του μαχαιριού.

Vasilis είπε...

Ανατριχιαστικές και οι τρεις παραλλαγές, πανάθεμά σε!!!

Νίκος Τσαχουρίδης είπε...

Ευχαριστώ!