Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007

Καλά Χριστούγεννα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για άλλη μία χρονιά λοιπόν ήρθαν τα Χριστούγεννα, που παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι, περιμένουμε με τόση προσδοκία και ανυπομονησία.
Για μία ακόμη χρονιά θα ζήσουμε την ευχαρίστηση του να πληρώνουμε δώρο στα Ταξί και στα κομμωτήρια, ενώ η ψυχική κορύφωση σε συνδυασμό με τα συναισθήματα λύτρωσης, τη στιγμή του Double Dot θα κάνουν αμφότερα την εμφάνιση τους.
Εργαζόμενοι αλλά και συνταξιούχοι θα παραλάβουν τον 13ο μισθό τον οποίο θα αποθέσουν σε δώσεις πιστωτικών καρτών, κρεοπωλεία, Super Markets, Μαγαζιά με είδη ένδυσης – υπόδησης και άλλα ωραία πράγματα που για να τα αναφέρω θα πρέπει να γράφω για άλλες 2 ώρες.
Όλοι τούτες τις άγιες μέρες θα νιώσουμε την αγάπη ενώ στιγμές περισυλλογής θα φέρουν στο μυαλό μας τα παιδιά όλου του κόσμου πολλά εκ των οποίων πεινούν και που όλο τον υπόλοιπο χρόνο έχουμε χεσμένα.
Θα ευχηθούμε για ειρήνη τρώγοντας το τραγανό κουραμπιέ που έφτιαξε με τα χεράκια της η θεία Μελπομένη και φυσικά, για ακόμη μία χρονιά, θα ρίξουμε (από μέσα μας ), τις σχετικές Χριστο – Παναγίες, που το γαμημένο το φλουρί έκατσε σε κάποιον άλλο. Εδώ ομολογώ ότι εκφράζω μία προσωπική πικρία, αλλά τα τελευταία 22 – 23 χρόνια που είμαι σε θέση να θυμάμαι, δε μου έχει κάτσει. Και αν υποθέσουμε ότι η πίτα κόβεται σε 7 περίπου κομμάτια και στατιστικά να το δει κανείς θα έπρεπε να μου έχει κάτσει τουλάχιστο 3 φορές. Να μη λησμονήσω να αναφέρω και τη χρονιά που η βασιλόπιτα ήταν αγοραστή. Τη χρονιά εκείνη και μετά από μισάωρη επίμονη αναζήτηση του φλουριού από 6 άτομα, αποδείχθηκε πως ο ζαχαροπλάστης είχε κάνει μαλακία και ξέχασε να βάλει φλουρί.
Αλλά να πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Η πρώτη αίσθηση του ότι πλησιάζουν οι γιορτές γίνεται αντιληπτή από δύο γεγονότα. Πρώτον από τα στολισμένα εμπορικά μαγαζιά και δεύτερον από το μποτιλιάρισμα που δημιουργείται, από τα καταναλωτικά θύματα, τα οποία σπεύδουν να καταθέσουν σε αυτά. Έντονη αίσθηση εορτών δίνει επίσης και η ουρά αναμονής στις τράπεζες, η οποία δημιουργείται από τους συνταξιούχους, που σπεύδουν να εισπράξουν το δώρο τους.
Η διαδικασία της μεγάλης εξόδου από τις πόλεις, σε συνδυασμό με τις ατελείωτες ουρές των διοδίων, έρχονται να ολοκληρώσουν το κλίμα κατάνυξης των άγιων ημερών που πλησιάζουν και να καταστήσουν σαφές πως τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών.
Κορυφαίο είναι και το συναίσθημα του πρωινού ξυπνήματος τις παραμονές Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς από το φάλτσο γιο του γείτονα και την παρέα του που σπεύδουν να μας πουν τα κάλαντα.
Στιγμές απείρου κάλους εκτυλίσσονται και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από τους συμπολίτες μας οι οποίοι βγαίνουν στο δρόμο να οδηγήσουν μετά από κατανάλωση τεραστίων ποσοτήτων αλκοόλ, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη μας στα ύψη.
Τέλος ως σουβενίρ για την ανάμνηση των εορτών μας μένουν τα 3 – 4 κιλά που πήραμε μετά από τη κτηνώδη κατανάλωση γλυκών και κοψιδιών.
Κλείνοντας να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και για το καθένα ένα βήμα προς τη πραγματοποίηση των στόχων και των ονείρων του.

Υ.Γ Τα κοψίδια με φειδώ.
Υ.Γ2 Μην πίνετε τον άμπακο και μετά οδηγείτε.
ΥΓ3 Αν για μία ακόμη χρονιά δε σας κάτσει του φλουρί μην απελπίζεστε. Θα έρθουν και καλύτερες Πρωτοχρονιές.
ΥΓ4 Για να γλιτώσετε από το φάλτσο γιο του γείτονα που θα έρθει να σας πει πρωί – πρωί τα κάλαντα αναρτήστε στην είσοδο σημείωμα το οποίο θα γράφει: Είμαι δίπλα !!!!

1 σχόλιο:

Νίκος Τσαχουρίδης είπε...

Δηλαδή εσύ δε νιώθεις την κατάνυξη των εορτών, βλάσφημε;

Αλήθεια έχεις σκεφτεί τι θα συμβεί αν ποτέ σου πέσει το φλουρί;

Πάντως η περιγραφή σου είναι αρκετά γλαφυρή και κατάφερε να μου μεταδώσει το πνεύμα των χριστουγέννων, κάτι που είχα καταφέρει επιμελώς να αποφύγω μέχρι τώρα, ρεμάλι!