Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008

Ευχές

Ήρθε λοιπόν και το φετινό Πάσχα. Έτσι λίγο πριν την αναχώρηση μου για τη γενέτειρα θα ήθελα να δώσω τις καθιερωμένες ευχές.
Καταρχήν να ευχηθώ στους δύο συνοδοιπόρους (Νίκο και Βασίλη) και στη συνέχεια σε όλους τους επισκέπτες. Εδώ και ένα μήνα έχω επιφορτισθεί μόνος μου την επιμέλεια του παρόντος ιστολογίου. Ο Βασίλης ούτως ή άλλος έχει συμμετάσχει μόνο με ένα Post και κάποια λιγοστά σχόλια. Οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν τον άφησαν (;;;) να ασχοληθεί περισσότερο. Ο Νίκος το τελευταίο μήνα λόγο αλλαγής πόλης εργασίας, επαγγελματικών υποχρεώσεων, καθώς και αναγκών που απορρέουν από την αλλαγή πόλης (αναζήτηση κατοικίας στη νέα πόλη)είναι διαρκώς στο δρόμο και δε προλαβαίνει να γράψει. Να ευχηθώ λοιπόν μετά το Πάσχα ο Νίκος να επιστρέψει και ο Βασίλης να αποφασίσει να συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση.
Να ευχηθώ σε όσους θα ταξιδέψουν για να συναντήσουν τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και σε όσους περιμένουν πως και πως να υποδεχθούν δικούς τους ανθρώπους καλή αντάμωση. Αντάμωση μου αρέσει πολύ αυτή η λέξη. Δεν υπάρχει ομορφότερο ίσως συναίσθημα από τη στιγμή της αντάμωσης με δικούς σου ανθρώπους. Να ευχηθώ και σε όσους δεν τους περιμένει κανένας ή αυτοί δε περιμένουν κανένα να είναι καλά και να μη χάνουν την ελπίδα τους.
Να ευχηθώ στους μετανάστες που ζουν σε αυτή την αφιλόξενη χώρα, να είναι καλά και να έρθει η στιγμή που θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους, για να ανταμώσουν τους δικούς τους ανθρώπους κάτω από συνθήκες ειρήνης, δημοκρατίας και ίσων ευκαιριών. Να ευχηθώ στους "χριστιανούς" πολίτες αυτής της χώρας να δουν επιτέλους αυτούς τους ανθρώπους με άλλο μάτι.
Να ευχηθώ σε όσους έβαλαν στόχους και μοχθούν για αυτούς, καλή επιτυχία.
Τέλος να ευχυθώ σε όσους τελευταίοι, καταϊδρωμένοι, κουρασμένοι και με κάπως ανάμεικτα συναισθήματα ετοιμάζονται αυτή την ώρα για το ταξίδι προς τη γενέτειρα (που είναι μακρύ πανάθεμα το) η επιστροφή τους να τους βρει ποιο κοντά στις επιδιώξεις τους.
Και οι κλασικές συμβουλες΄...

Τα κοψίδια με φειδώ...
Το αλκοόλ χωρίς φειδώ αρκεί να μην οδηγούμε...
Προσοχή στο δρόμο... Έλεος με αυτό το χάλι, ας επιστρέψουμε μία φορά όλοι...

Ευχές λοιπόν για καλή ανάσταση (;;;)με υγεία, ευτυχία, αγάπη και πάνω από όλα είπαμε... καλή αντάμωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: