Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008

Esbjorn Svensson - R.I.P.

Σήμερα δεν είχα πολύ κλινική δουλειά οπότε ήμουν όλο το πρωινό μπροστά στον υπολογιστή βρίσκοντας την ευκαιρία να τελειώνω με τη γραφειοκρατικό κομμάτι της εργασίας όταν, κάνοντας ένα διάλειμμα είδα την είδηση: Ο Esbjorn Svensson σε ηλικία 44 ετών δεν ήταν πια κοντά μας. Ομολογώ πως ήταν ένα σοκ, και λόγω του νεαρού της ηλικίας αλλά και διότι τον είδα πρόσφατα ζωντανά μόλις πριν από 1,5 μήνα. Δε θα κάνω αναδρομές κι αναφορές στο έργο του. Τ'αφήνω αυτά για πιο ικανές πένες. Άλλωστε όποιος θέλει μπορεί εύκολα να βρει υλικό. Απλά θέλω να εκφράσω ένα ευχαριστώ για τα συναισθήματα που μου προσέφερε. Και σε λίγο πιο εγωιστικό τόνο να πω ότι ευτυχώς πρόλαβα να το δω ζωντανά σε μια συναυλία που κατάφερε να ξεσηκώσει ακόμη και τους συνήθως ψυχρούς Ελβετούς και να τους κάνει να μη σταματάνε το χειροκρότημα κάνοντάς τον να βγει και για δεύτερο encore.

Ευχαριστώ Esbjorn!

1 σχόλιο:

chmarni είπε...

Νίκο άκουσα για πρώτη φορά τον Esbjorn Svensson πριν λίγα λεπτά από το κομμάτι που παρέθεσες. Ομολογώ ότι έμεινα εμβρόντητος από το άκουσμα. Νιώθω μάλιστα και ενοχές που αγνοούσα αυτό το μουσικό. Βλέπεις όμως η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία και έτσι η πληροφορία για τέτοιου είδους μουσικούς εδώ φτάνει με το σταγονόμετρο.
Αφού λοιπόν του ευχηθώ καλό ταξίδι και καλά κονσέρτα με αυτούς που θα συναντήσει εκεί που θα πάει να πω ότι κι αν αυτός έφυγε σίγουρα αυτό που παραμένει είναι το έργο του για να μας ταξιδεύει στον κόσμο των συναισθημάτων.
Αφού λοιπόν του ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη να του πω με τη σειρά μου και εγώ ένα μεγάλο ευχαριστώ...