Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008

Ο φίλος μου ο μπασίστας: A tribute

Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στη Μασσαλία! Ναι, στη Μασσαλία σε αναζήτηση καλύτερου επαγγελματικού μέλλοντος. Είχαμε τη φαεινή ιδέα να δώσουμε εξετάσεις στα γαλλικά... Τέλος πάντων, με το τέλος αυτή της εμπειρίας και πριν αποχωρήσουμε απολαύσαμε ένα mojito στο παλιό λιμάνι κι ως γραφικές τουριστικές φυσιογνωμίες κάναμε βόλτα στο τουριστικό τραινάκι. Στη συνέχεια ο δρόμος μας μας οδήγησε στην Ελβετία όπου διαπρέπουμε μέχρι στιγμής. Και καθώς μας διακρίνει κοινή αισθητική, η αλήθεια είναι ότι αυτός κλίνει λίγο παραπάνω προς metal/new age, γελάμε ο ένας με τα αστεία του άλλου.

Αυτός λοιπόν έχοντας εμπεδώσει τον απώτερο σκοπό της τέχνης κατά Τζιμάκον, βρήκε καταρχάς ένα γκρουπ που παίζει δικές του (του γκρουπ δηλαδή) συνθέσεις σε στυλ neoprogressive poser rock, με την έννοια ότι neoprogressive είναι όλο το γκρουπ και poser είναι «αισθητική» παρέμβαση της τραγουδίστριας. Ιδού ένα απόσπασμα (έχετε υπόψη ότι πρόκειται για σπάνιο υλικό καθώς πρόκειται για τη μοναδική συναυλία την οποία είχα την τιμή να παρακολουθήσω με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του γκρουπ):Ανήσυχο πνεύμα καθώς είναι, και προσηλωμένος πάντα στον ίδιο σκοπό, βρήκε ένα γκρουπ όπου παίζουν διασκευές γνωστών κομματιών (μέχρι και Bryan Adams για τον οποίο οι καναδοί έχουν ήδη ζητήσει συγγνώμη). Το βλέπουμε παρακάτω στη γιορτή της μουσικής μ'ένα μπλουζάκι που θα πρέπει να το φορώ στις εφημερίες μου...ΥΓ: Μπορεί το παρόν κείμενο να είναι για τον μπασίστα αλλά πρέπει να πω και δυο λόγια για τη τραγουδίστρια του δεύτερου γκρουπ. Πρόκειται για ένα ακατέργαστο διαμάντι, μια φυσική μουσική δύναμη τόσο σαγηνευτική που όταν ερμήνευσε μια μπαλάντα, αν δεν ήξερα ότι πρόκειται για Whitesnake θα έτρεχα να το αγοράσω.

2 σχόλια:

Vasilis είπε...

Το μπλουζάκι δε φαίνεται. Τι γράφει τελικά?

Αυτές οι τραγουδήστριες πάντα μας αναστατώνουν το είναι.

Νίκος Τσαχουρίδης είπε...

Έχει το πρόσωπο του Φρόυντ σε ροζ χρώμα και γράφει Pink Freud. Το ίδιο το αγόρασα κι εγώ τώρα απ'την Ελλάδα και θα το φορώ στις εφημερίες μου...