Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σημαδεμένος

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας 3 πρόσφατα γεγονότα που με σημάδεψαν. Το αν με πέτυχαν, θα το δείξει ο καιρός...

Πρώτον, η βουλγαρική εκκλησία αντιδρά έντονα στην ανέγερση αγάλματος του Απόλλωνα. Υποστηρίζει ότι ο μόνος φωτοδότης είναι το Άγιο Πνεύμα. Ρασοφόροι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας το σύνθημα "ένας είναι ο Απόλλων, της Καλαμαριάς" κάτι που εξόργισε τον Άνθιμο ο οποίος κατηγόρησε τους βούλγαρους παπάδες για επεκτατικές βλέψεις κι ανταπάντησε: " Ο ΠΑΟΚ είναι ελληνικός". Στη διαμάχη αναμείχθηκε κι ο Ιερώνυμος προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα λέγοντας: "Μην ξεχνάτε και τον Απόλλωνα Αθηνών". Η όλη διαμάχη έφτασε προς επίλυση στο πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: " Δεν ηγαμήσθε όλοι. Ημείς είμεθα χανούμια". Μετά απ'όλες αυτές τις αντιδράσεις η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε να δωρίσει το άγαλμα στη Νέα Απολλωνία.

Δεύτερον, ιατρός καταδικάστηκε στη Φινλανδία διότι θήλασε το στήθος ασθενούς. Στο δικαστήριο παράθεσε τα επιχειρήματά του αναφερόμενος σε μια παλιά αλλά αναγνωρισμένη διαγνωστική μέθοδο ενώ στο πλευρό του στάθηκαν εκπρόσωποι της πρώτης εταιρίας βυζοθεραπείας που υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός διακρίνεται διαγνωστικό και θεραπευτικό. Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, ο ιατρός ηξανέσθη κι ανεφώνησε: "Όποιος δεν έχει θηλάσει ρώγα-στιλέτο, δε δικαιούται δια να ομιλεί". Οι παρούσες εκπρόσωποι φεμινιστικών οργανώσεων αντέδρασαν στο άκουσμα του όρου ρώγα-στιλέτο λέγοντας ότι πρόκειται για όρο ελάχιστα θηληπρεπή κι αντιπρότειναν τον όρο θηλή-βέλος, με σαφείς αναφορές στη θεά Άρτεμη. Στο θέμα παρενέβη κι ο Πάπας ο οποίος σε μια σπάνια εκδήλωση προοδευτικού πνεύματος δήλωσε ότι κι ο Χριστός, που είναι κι ο μόνος θεραπευτής πιστοποιημένος με ISO από την καθολική εκκλησία, θήλαζε για διαγνωστικούς σκοπούς.

Τρίτον, στο μακρυνό Μαλάουι πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή νόμος που απαγορεύει τη ρύπανση του αέρα με αέρια. Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του γενικού εισαγγελέα και του υπουργού δικαιοσύνης. Αυτός ο τελευταίος υποστηρίζει ότι το κλάνειν δημοσίως εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου. Μαζί του σπεύδουν προς υποστήριξη διάφορες οικολογικές οργανώσεις. Το πιο μετριοπαθές πράσινο κόμμα του Μαλάουι συμφωνεί μεν αλλά προτείνει την εξαίρεση της γνωστής κλανιάς-φλογοβόλο θεωρώντας την καύση της αρκούντως οικολογικό μέτρο, που ταυτόχρονα συμβάλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Μαζικές συζητήσεις έχουν πλημμυρίσει τα τηλεοπτικά κανάλια με διάφορες ρηξικέλευθες προτάσεις να πέφτουν στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα να μπει πορδομετρητής και να θεσπιστεί ανώτατο όριο πορδής. Ο γενικός εισαγγελέας από την άλλη υποστηρίζει με θέρμη το δικαίωμα στην ελεύθερη κλανιά λέγοντας μάλιστα ότι το επιχείρημά του στηρίζεται από τη συνταγματική επιταγή της ελεύθερης έκφρασης κι απορρέει από το γεγονός ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι όσες κι κωλοτρυπίδες, και συνεπώς κι οι κλανιές. Εν τω μεταξύ, το κίνημα υπέρ της ελευθερίας του πέρδεσθαι γιγαντώνεται κι οι πλατείες είναι γεμάτες εθελοντές πόρδους, ενώ η κατανάλωση φασολιών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Σε μια κίνηση εθνικής συμφιλίωσης, ο πρόεδρος της χώρας εξέδωσε διάγγελμα όπου παροτρύνει: "Κλαν μέτρον άριστον".

ΥΓ: Μόλις είδα ένα ακόμη γεγονός αλλά ελληνικό. Οργισμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στο θέατρο Τέχνης στην παράσταση "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης", αλλά τα ελληνικά γεγονότα έχουν πάψει προ πολλού να με σημαδεύουν...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γυρισα ελατε να δειτε http://asximia.blogspot.com